5 semne de infundare a arterelor

Recomandari de citit

Arterele sunt vasele de sange ce transmit sangele bogat in oxigen de la inima catre tesuturile din corp. Fiecare artera este ca un tub muscular invelit intr-un tesut fin si care este format din trei straturi. – WebMDArterele ce se afla in corpul fiecaruia dintre noi reprezinta un mecanism vital pentru sanatatea noastra. Fara un sistem complet functional de vase arteriale, sangele din corp nu poate fi transportat eficient catre organe. Prin urmare, este important ca stilurile noastre de viata sa promoveze sanatatea acestor vase de sange.

Arterele infundate pot duce la o varitetate de tulburari anormale ale sanatatii – unele dintre acestea pot fi chiar cauzatoare de moarte. Printre acestea putem numi atacul de cord, atacul cerebral si boli cardiovasculare. Mai mult, in urma blocarii arteriale se pot dezvolta numeroase boli si efecte secundare, precum: orbirea, artrita si dureri cronice.

Desi detectarea unor posibile artere blocate este mai dificila decat in cazul multor tulburari, acestea pot fi, in cel mai bun caz, identificate precum un simptom. In timpul in care semnele sunt cercetate, putem avea oportunitatea de a cauta ingrijirea medicala necesara inainte ca acestea sa se transforme in probleme grave de sanatate.

Iata 5 semne ale infundarii arteriale dupa care trebuie sa fiti atenti:

1. Dureri in partea inferioara a spatelui

Arterele din partea inferioara a spatelui se afla in zona cea mai predispusa la depunerea de placa ateromatoasa. Astfel, durerile din zona inferioara a spatelui este un prim simptom al blocajului arterial. Acest tip de durere poate aparea atunci cand circulatia sangelui catre zona spatelui slabeste rezistenta discurilor ce amortizeaza vertebrele – durerile fiind cauzate de hernia unor discuri sau de formarea unor presiuni nervoase.

Durerile arteriale din zona spatelui reprezinta o problema destul de des intalnita. Trebuie notat faptul ca aproximativ 10% din populatia tarii va prezenta blocaje arteriale grave in zona inferioara a spatelui pana vor ajunge la varsta de 20 de ani. Luand aceste fapte in considerare, ar fi bine pentru copii sa mearga la un control medical de cel putin o data pe an.

Citeste continuarea articolului aici: 5 semne de infundare a arterelor

Ultimele articole publicate

Mai multe articole similare

Recomandari de cumparaturi online