Cauzele aparitiei puroiului, simptome si remedii

Recomandari de citit

Sigur ati mai vazut cum puroiul, un fluid galbui sau verzui, de textura opaca apare in tesuturile infectate. Este format din leucocite moarte, bacterii, reziduuri de tesuturi si ser. In cele ce urmeaza, vom prezenta cauzele, semnele si simptomele aparitiei puroiului, precum si remediile naturale pe care le puteti aplica.Cauze
Conform Medical News Today, puroiul apare ca raspuns al sistemului imunitar la o infectie. Precum este descris in publicatie, acest lichid rezulta in urma unor infectii bacteriene sau fungice, unde sistemul imunitar reactioneaza pentru a combate infectarea si pentru a preveni vatamarea celulelor si tesuturilor.

Neutrofilele, un anumit tip de celule albe, actioneaza in cadrul zonei infectate la o ora dupa infectare; aceasta acumulare de neutrofile duce la formarea puroiului.

Semne si simptome
Puroiul arata precum un material gros, albicios sau galbui si este format din celule moarte, produse secundar in urma infectiilor bacteriene. Conform Health Grades, acumularea puroiului poate fi acompaniata de simptome locale, precum o galma sau o umflatura sub piele, scurgeri sau drenaj de fluid, dureri sau sensibilitate, iritatia pielii sau prezenta unor pete rosii pe piele, incalzirea unei anumite zone de pe piele si inflamatii.

Apoi, simptomele sistemice care pot anunta prezenta puroiului includ dureri locale, tusea cu mucus galbui sau verzui, dificultatea de a respira, secretii oculare, lesin, slabirea nivelului de constienta, oboseala, febra, frisoane, infectii frecvente, dureri de cap si o febra mai mare de 38˚C.

Remedii naturale
Desi medicul poate prescrie antibiotice si agenti antibacterieni pentru tratarea puroiului, exista unele remedii naturale ce va pot ajuta sa scapati de aceasta problema intr-un mod mai putin invaziv.

Bumbac

Citeste continuarea articolului aici: Cauzele aparitiei puroiului, simptome si remedii

Ultimele articole publicate

Mai multe articole similare