Cum amenajezi o bucatarie in stil Shabby-Chic

Recomandari de citit

Exista mai multe stiluri pe care le poti alege pentru a-ti decora bucataria, dar evident ca acesta va fi cel care ti se potriveste cel mai bine.

Aceasta expresie decorativa este un amestec intre rustic, vintage si elegant. Dateaza din vremea marilor case de la tara, britanice, in care predominau culorile pastelate, alaturi de alb.

Odata cu acest stil, sunt create bucatarii confortabile si comode. Exista multe caracteristici care il definesc, recreand o atmosfera fermecatoare si feminina, cu o integrare si o identitate armonioasa.

Tonurile deschise care predomina in acest stil, cum ar fi verdele, rozul, albastrul deschis sau galbenul, fac in asa fel incat bucataria sa para mai luminoasa.

Acesta include similitudini cu vintage, datorita faptului ca multe dintre elementele decorative folosite sunt vechi si pot fi gasite in piete sau in vanzari second-hand.

Daca vrei ca bucataria ta sa semene cu basmele si filmele si sa faci o calatorie in timp atunci cand intri in ea, urmeaza aceste sfaturi si bucura-te de stilul shabby-chic.

Cauta vitrine si comode cu aspect antichizat

Bucataria shabby-chic are un caracter rustic si e formata, in general, din piese separate de mobilier.

De altfel, o caracteristica a acestui stil este faptul ca nu se doreste neaparat un design compact, specific locuintelor moderne, ci mai degraba ca fiecare piesa, cu o anumita „istorie”, sa fie pusa in evidenta.

Mobilierul este, in general, din lemn, material caracteristic stilului rustic din care provine acest shabby-chic.

Pentru a alege piesele principale de mobilier, orienteaza-te spre vitrine inalte si console sau comode joase, care pot servi pentru depozitare.

De obicei, partea de jos a vitrinelor e inchisa, iar cea superioara e prevazuta cu sticla. Poti opta, insa, si sa lasi spatiul superior deschis, fara geam, pentru mai multa comoditate.

Important este sa decorezi vitrina astfel incat piesele sa fie frumos puse in evidenta, dar si la indemana pentru folosinta zilnica.

Aspectul vintage, antichizat, al mobilei este dat de prelucrarea lemnului printr-o tehnica speciala de periaj, apoi de aplicare a unui strat de oxid care ii imprima caracterul „uzat” sau prafuit.

Nu ezita, insa, sa completezi si cu cateva etajere de lemn pe unul sau doi dintre pereti pentru a depozita obiecte mai mici, de exemplu cutii decorative de alimente de care ai nevoie la bucatarie.

Citeste continuarea aici: Cum amenajezi o bucatarie in stil Shabby-Chic

Ultimele articole publicate

Mai multe articole similare