Uleiul de catina in cosmetica

Catina este o planta medicinala exceptionala, cu rezultate dovedite intr-o gama larga de afectiuni. Este folosita in domeniul culinar, in farmacie si in cosmetica.

Contine vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina C, vitamina B, acizi esentiali, acid folic, magneziu, proteine, fosfor, calciu, potasiu, fier.

Prin aceste substante hranitoare, catina asigura intarirea imunitatii, regenerarea pielii, vitaminizarea si energizarea organismului, vindecarea racelilor si a lipsei de vitamine si minerale. In cosmetica, uleiul de catina are efecte extraordinare asupra pielii, fiind un veritabil elixir al tineretii.

Regenereaza tesutul, combate ridurile, trateaza cu succes tenul uscat si previne aparitia ridurilor. Alaturi de acidul hialuronic, catina este cea mai buna solutie impotriva ridurilor, a tenului uscat si a a pielii lasate.

Se recomanda sa curatati tenul cu produse bio, care purifica si dezinfecteza pielea. Gelurile si lotiunile pe baza de aloe vera, lavanda, lamaie verde, tarate de grau, musetel, salvie, menta, extracte de citrice curata pielea in profunzime, indepartand punctele negre si cosurile.

De asemenea, nu uitati sa va demachiati in fiecare seara. Dupa curatarea tenului, aplicati crema de catina, care va hrani pielea si o va hidrata in profunzime, prevenind aparitia ridurilor. Pielea ramane supla, catifelata si luminoasa, cu aspect placut, tineresc.

Este preferabil sa renuntati la produsele din comert, pline de chimicale, care cauzeaza alergii si alte probleme de sanatate. Puteti achizitiona fard bio, ruj bio, rimel bio, vopsea pe baza din ingrediente naturale.

Aceste produse bio ingrijesc pielea in mod delicat si nu afecteaza sanatatea. In plus, aveti la dispozitie si geluri de dus bio si creme de corp bazate pe ingrediente naturale.

Gelurile de dus pe baza de citrice, lavanda, cedru, migdale, alge marine, musetel, salvie, menta sau cocos curata pielea in mod delicat si eficient. Dupa baie, este indicat sa va stergeti cu un prosop de bumbac si sa aplicati o crema hranitoare, pe baza de ulei de cocos, ulei de masline, ulei de migdale.

3 thoughts on “Uleiul de catina in cosmetica

  1. In plus, articolul mentioneaza si precautiile pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand consumam scortisoara in cantitati mari sau daca avem anumite afectiuni de sanatate. Este important sa fim constienti de potentialele efecte secundare si sa consultam un specialist inainte de a face schimbari majore in dieta noastra.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat diferitele moduri de folosire a scortisoarei, atat in preparatele culinare, cat si in diverse bauturi sau chiar produse cosmetice. Este o sursa bogata de inspiratie pentru a adauga acest ingredient minune in dieta noastra zilnica.

  3. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii importante despre beneficiile scortisoarei pentru sanatate. Este impresionant sa descoperi cate beneficii poate aduce un simplu condiment in organismul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *